top of page

Retrospektiva 2013.

2013. godina je za nama. Prva cijela godina rada Aikido kluba Maestral, a već je nekoliko događaja i seminara iza nas. Ovo je grupna fotografija sa posljednjeg seminara u prošloj godini, službenog seminara Hrvatskog Aikido Saveza u organizaciji Aikido kluba Bonaca u Splitu.

Gotovo 70 članova i prijatelja HAS-a sudjelovalo je na tatamiju, uz mnoge gledatelje. Gotovo svi hrvatski Aikido klubovi imali su svoje predstavnike te je atmosfera bila odlična.

Seminar je bio poseban i po tome što je to prvi seminar HAS-a od zvaničnog Aikikai Hombu priznanja u travnju. Od osnutka Aikido kluba Maestral 1.10.2012. imali smo nekoliko vrlo dobrih polaganja za pojaseve, mnogi su dobri ljudi prošli kroz uvodni tečaj, a nekolicina hrabrih je i ostala u klubu.

Ugostili smo Urban Aldenklint Senseia u našem dojou i preživjeli HAS-ov seminar u snijegom zametenom Zagrebu u prosincu iste godine. U svibnju i lipnju sudjelovali smo na seminarima u organizaciji AK Bonaca i AK Kaštela sa gostima iz Mađarske i Austrije, Laszlo Bak i Georg Meindl Senseijima. Putovali smo na Uchideshi vikend u Mađarsku u predivni Shinbukan dojo Bak Senseia.

U listopadu smo upoznali Stephane Goffin Senseia, na seminaru u organizaciji AK Kaštela. Vrijeme teče dalje, treniramo i veselimo se seminarima i druženju u budućnosti. Od ove godine počinjemo i sa redovitim objavama sa svih događanja kojih budemo dijelom. Pratite nas!

I sretna Nova Godina svim aikidokama i neka 2014. bude barem jednako sadržajna kao i prošla! Ivan Gavrilović webmaster & dojo cho Aikido klub Maestral

bottom of page